Cart Icon0

No products in the cart

Cart Icon0

No products in the cart

Gullaschtern 1

Gullaschtern er en ungarsk gullaschsuppe med kød. Her er en opskrift på den lækre suppe.

 

Ingredienser:

  • 500 g oksekød, skåret i tern
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, knust
  • 2 spiseskefulde paprika
  • 2 kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 1 tomat, hakket
  • 1 liter oksebouillon
  • Salt og peber efter smag
  • Sour cream (creme fraiche) til servering
  • Friske krydderurter efter smag (f.eks. persille)

Instruktioner:

  1. Varm olivenolie i en stor gryde eller en suppegryde over medium varme.
  2. Tilsæt løg og hvidløg og steg i et par minutter, indtil de er bløde og gyldenbrune.
  3. Tilsæt paprika og steg i yderligere 1-2 minutter for at udvikle smagen.
  4. Tilsæt oksekødet til gryden og steg det, indtil det er brunet på alle sider.
  5. Tilsæt kartofler, gulerødder, rød peberfrugt og tomat til gryden. Rør godt sammen.
  6. Hæld oksebouillon i gryden og bring det hele i kog.
  7. Lad suppen simre i ca. 30-40 minutter, eller indtil kødet og grøntsagerne er møre.
  8. Krydr suppen med salt og peber efter smag.
  9. Server gullaschtern suppen med en klat sour cream og friske krydderurter.