Cart Icon0

No products in the cart

Cart Icon0

No products in the cart

Skabe verdens bedste kød

Det hele startede med at Thomas fra Ågården havde en fuldblods Wagyu besætning, som hobby ved siden af sin mælkeproduktion. For år tilbage begyndte han, at krydse Wagyu ind i sine Jersey besætning, fordi han gerne ville give et godt liv til de kalve, der var til overs i mælkeproduktionen. Samtidig fik han meget positive tilbagemeldinger fra venner og bekendte, som smagte kødet – en ny idé var født.  

Overskud fra whisky

Udfordringen var, at Thomas manglede græsarealer nok til alle sine kalve. På nabogodset Oremandsgaard manglede August derimod kvæg til at afgræsse engene med sjældne orkideer – og nogen til at spise overskuddet fra whisky- og æblebrandyproduktionen. Et samarbejde var født.

Hvem skulle stå i spidsen?

Udfordringen var dog stadig, at der manglede nogen til at få forretningen op og stå. Heldigvis stod Thomas´ barnsdomsven, Henrik, klar til at træde til som direktør. Ingen virksomhed er dog bedre end sin bestyrelsesformand. Her stod Lars Svendsen fra Langø klar til at hjælpe et godt lokalt initiativ i gang.

Sagen er bøf

Det som især har trukket alle vores ejere til er, at fedtet har en nøddeagtig smag, som står ud i forhold til næsten alt andet kød. Der er meget mere af det end i almindeligt kød. Men når man skal til at spise mindre – kan man lige så godt spise bedre.

Bæredygtighed

Vi arbejder så vidt muligt med at fodre med græs fra foldene – og overskudsprodukter fra destilleriet på Oremandsgaard. Målet er at lave verdens bedste kød uden at lægge beslag på mad, der ellers var egnet til mennesker.

Skabe verdens bedste kød

Det hele startede, da Thomas fra Ågården begyndte at krydse Wagyu ind i sine Jersey besætning, fordi han gerne ville give et godt liv til de kalve, der var til overs i mælkeproduktionen. Den historie blev Salah & VJ, der sammen har Color Blind Films vilde med, da de blev sat til at lave en film om produktionen.

Overskud fra whisky

Udfordringen var, at Thomas manglede græsarealer nok til alle sine kalve. På nabogodset Oremandsgaard manglede August derimod kvæg til at afgræsse engene med sjældne orkideer – og nogen til at spise overskuddet fra whisky- og æblebrandyproduktionen. Et samarbejde var født.

Hvem skulle stå i spidsen?

Udfordringen var dog stadig, at der manglede nogen til at få forretningen op og stå. Heldigvis stod Thomas´ barnsdomsven, Henrik, klar til at træde til som direktør. Ingen virksomhed er dog bedre end sin bestyrelsesformand. Her stod Lars Svendsen fra Langø klar til at hjælpe et godt lokalt initiativ i gang.

Sagen er bøf

Det som især har trukket alle vores ejere til er, at fedtet har en nøddeagtig smag, som står ud i forhold til næsten alt andet kød. Der er meget mere af det end i almindeligt kød. Men når man skal til at spise mindre – kan man lige så godt spise bedre.

Bæredygtighed

Vi arbejder så vidt muligt med at fodre med græs fra foldene – og overskudsprodukter fra destilleriet på Oremandsgaard. Målet er at lave verdens bedste kød uden at lægge beslag på mad, der ellers var egnet til mennesker.