Cart Icon0

No products in the cart

Cart Icon0

No products in the cart

FAQ

Hvad er Jergyu?

Jergyu er grundlæggende højkvalitetskød fra den japanske Wagyu kvægrace, der er verdensberømt for sin fedtmarmorering, intense smag, mørhed og saftighed. Det særlige ved Jergyu er, at vi har krydset Wagyu med Dansk Jersey. Jerseykoen har i forvejen også en intens smag og mere fedtmarmorering end andre kødkvægsracer og er tilsvarende en lille race, så den underbygger alle kvaliteterne fra Wagyu’en rigtig godt. 

Og navnet Jergyu har vi på samme måde krydset – fordi vi står ved, at det er en krydsning.

Hvor kommer navnet Jergyu fra?

Ligesom det kød, vi producerer, er vores navn en blanding af de to ko-racer:

Jersey + Wagyu = Jergyu

Hvorfor Jersey krydsning?

Hele grundidéen til Jergyu blev skabt, fordi vi så nogle overskudsting, som kunne bruges på en bedre måde. 

Tyrekalvene fra Jersey mælkeproduktionen blev tidligere aflivet eller blev til kødkrydsning, hvor alt handlede om mængde og hurtig vækst. Ved at arbejde med Wagyu-krydsningen så vi en mulighed for at give kalvene et længere liv og et meningsfyldt liv, fyldt med naturlig afgræsning om sommeren og fritgående leg i  halmstrøelse i stalden om vinteren.

Samtidig gør det kælvningen mere skånsom for Jersey moderdyret, fordi Wagyu-racen også er lille. Det betyder en mindre kalv ved fødsel og deraf en nemmere fødsel. 

Jersey giver i sig selv også noget smagfuldt kød, og har en god konsistens, mørhed, en mørkere farve og mere fedtmarmorering sammenlignet med andre store kvægracer. Derfor underbygger Jersey dyret rigtig godt Wagyu racens kvaliteter.

Kan jeg følge Jergyu på sociale medier?

Absolut, vi ville elske at dele vores rejse med dig! Du kan følge os på:

Facebook

Instagram

TikTok

YouTube

Har I en butik hvor jeg kan komme og handle?

Vi har desværre ikke nogen fysisk butik i øjeblikket. Vi arbejder på at åbne en butik på gården nær Præstø på Sydsjælland, hvor kvæget går, i nær fremtid.

Hvordan kan jeg tilmelde mig et e-mail nyhedsbrev?

Du kan klikke på dette link og tilmelde dig et nyhedsbrev fra os.

Hvordan er fødevaresikkerheden?

Både Jergyu.dk og vores samarbejdspartnere er underlagt fødevaremyndighedernes kontrol – og i samråd med dem sørger vi altid for at fødevaresikkerheden er i orden.

Hvordan transporteres kødet?

I øjeblikket transporteres kødet med frysebiler, således at kødet holdes frossent under hele transporten.

Der mangler noget i min ordre?

Oplever du mangler i din modtagne ordre, bedes du kontakte os hurtigst muligt på kontakt@jergyu.dk Det vil samtidigt hjælpe os rigtigt meget, hvis du tager et foto af hele ordrens indhold og sender fotoet til os sammen med dit ordre nr.

Vægten stemmer ikke overens med det bestilte?

Vi gør hvad vi kan for at sikre at vægten er så præcis som mulig på alle vores produkter, samt i vores kasser. Fordi vores kød bliver håndskåret af professionelle slagtere, og at alle dyr er forskellige, kan den enkelte udskæring variere fra gang.

Hvorfor kan jeg ikke vælge, hvilke udskæringer jeg får?

For at undgå spild og udnytte hele dyret, er vores koncept, at sælge vores kød i blandede kasser. De er pakket i samme forholdsmæssige mængder, som det sidder på dyret. Alle får derfor samme mængde af de helt gode udskæringer og af hakket kød, men det varierer fra gang til gang, om det er Rib-Eye, Entrecote eller Cote de Bouef, der er i kassen.

Kan jeg bestille flere måneder i forvejen?

Det kan du godt. Når du har afgivet din ordre på hjemmesiden, er du velkommen til at skrive til os på kontakt@jergyu.dk og skrive hvornår du ønsker leveringen. Vi trækker ikke pengene, før varen er afsendt fra os.

Kan jeg ændre leveringsdato?

Som udgangspunkt leverer vi pt. om lørdagen, for at sikre at flest muligt er hjemme til at modtage varerne, som skal på frost umiddelbart efter modtagelse. Passer den næstkommende lørdag ikke dig, så skriv på kontakt@jergyu.dk med den dato der passer dig.

Hvad sker der hvis jeg ikke er hjemme, når leveringen sker?

Er du ikke hjemme, når vores leveringspartner er fremme, vil din levering blive rykket til næstkommende dag, hvor der leveres i dit område. I udgangspunktet vil leveringsdagen være lørdag, og din levering vil blive flyttet til søndag i første omgang.

Har i nogle opskrifter tilgængelige?

Vi arbejder på at lave et opskrift univers på hjemmesiden, som er klar inden længe.

Kan varen leveres på mit arbejde?

Ja, du skal blot skrive din arbejdsplads´ leveringsadresse i stedet. Vær dog opmærksom på, at varen ved levering straks ved modtagelse skal opbevares i fryser og kan ikke stå ved stuetemperatur i længere tid, hvis den fortsat skal kunne opbevares på frost.

Handelsbetingelser og privatlivspolitik

Find vores handelsbetingelser og privatlivspolitik nederst på vores hjemmeside. (scrool helt i bund)